Vi jobbar med kvalitétsdäck från kända leverantörer som levererar bra och säkra däck. Precis som med bilar så utvecklas även däcken i takt med att man förfinar och provar olika gummiblandning och sammansättning i däcken.

För dig som konsument är det inte helt lätt att hålla koll på vilka däck som passar din bil bäst, men det är där vi kommer in och hjälper dig.

Däckcenter har funnits i 25 år och vi som jobbar här har lång erfarenhet, vilket ger dig som kund en extra trygghet när du behöver nya däck.

Direktkontakt

däckbyte_i_verkstan

 

Vinterdäck

kvalitétsdäck gör din bilkörning säkrareDet finns två kategorier av vinterdäck. Den första och kanske mest välkända är dubbdäcket som hjälper dig få extra bra fäste vid halt underlag vintertid. Det dubbade däcket är speciellt bra på isunderlag, men självklart även på vanlig vinterväg. En nackdel med dubbdäcket kan vara att det gör bilresan lite mer bullrig, men på plussidan väger körsäkerheten desto tyngre.

Allrounddäcket är ett däck för både sommar och vinterväglag. Det har en speciell gummiblandning som gör däcket lämpat för bilkörning året runt. Denna typ av däck har inga dubbar, men i takt med att utvecklingen går framåt så finns det idag riktigt bra allrounddäck som du kan ha som alternativ till din bil.

Vilket däck passar din bil bäst?

Det är flera faktorer som spelar in när man ska välja ut det bästa däcket till just din bil. Kör du långa sträckor? mest motorväg eller stadskörning? Behöver du högastighetsdäck? Dubbade däck eller dubbfritt? Är energiklassen en viktig faktor för dig?

Som du märker finns det många aspekter att ta hänsyn till när du ska köpa nya däck till bilen. Vi har jobbat med däck i 25 år och är specialister på att hjälpa dig välja rätt däck som passar både din körstil och din bil på absolut bästa sätt.

Ska du köpa nya vinterdäck till bilen?

Vi har många däck i lager och står redo att hjälpa dig! Välkommen in eller ring oss direkt.

Ring upp

Hjälp med däckbyte och lagring?

Visste du att vi också har ett stort däckhotell i våra lokaler i Nyköping med plats för över 1000 fordon?

Vi tar emot både personbilsdäck samt SUV & lättlastbilsdäck.

Du kan boka plats i däckhotellet direkt via hemsidan.

Sommardäck

Vi märker en tydlig trend med lättmetallfälgar och lågprofilsdäck som sommardäck, men de flesta åker fortfarande på standarddäck, antingen på orginalfälg i plåt eller lättmetallfälg av standardmått.

Det går att byta både fälg och däck på de flesta bilmodeller, vilket gör det möjligt att förbättra prestandan och väghållningen genom att välja en anna fälgtyp och ett annat däck.

Med lågprofilsdäck får man t ex en mer direkt respons i styrningen i jämförelse med standarddäck. Generellt kan man också uppleva att bilen går lite hårdare, dvs att man känner av ojämnheter i vägbanan betydligt mer eftersom det är mindre däck mellan vägbanan och fälgen.

Vi jobbar uteslutande med kvalitétsdäck, både inom sommar och vinter segmenten, vilket innebär att det alltid är hög kvalité på våra däck och fälgar. En förutsättning för att du ska kunna känna dig säker på vägarna med våra däck på bilen.

Personlig däckservice

Ring upp

Tel: 0155-26 86 36

Våra däckleverantörer